Vesić: Postavljanjem mača kompletiran spomenik Stefanu Nemanji /video, foto/

© Foto : Sputnjiku ustupio Goran VesićZavršetak radova na spomeniku Stefanu Nemanji
Završetak radova na spomeniku Stefanu Nemanji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je postavljanjem mača kompletiran spomenik Stefanu Nemanji, rodonačelniku najznačajnije srpske dinastije Nemanjića.

Vesić je u video-poruci naveo da je postavljen mač dužine pet metara i da su time svi delovi spomeniku Stefanu Nemanji završeni.

„Sada sledi zatvaranje odnosno pokrivanje spomenika, poliranje, patiniranje kako bi spomenik krajem decembra bio predat građanima koji ga sa ponosom osam vekova čekaju“, rekao je Vesić.

Kako je naveo, trebalo je osam vekova da prođe da Srbija konačno podigne spomenik svom najznačajnijem srednjovekovnom vladaru, koji je rodonačelnik naše najznačajnije srednjovekovne vekovne dinastije.

Zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je predložio podizanje spomenika i obezbedio sredstva Srbija će odužiti dug prema Stefanu Nemanjić, rekao je Vesić.

„Neki Srbi i Srpkinje osporavaju da li Stefan Nemanja treba da ima spomenik. Čuli smo pretnju Srbijanke Turajlić da će biti spomenik uništen, ti koji tako govore u stvari kažu da žele da unište srpsku istoriju. Kada kažu da je Stefan Nemanja bio genocidan oni kažu da je naša istorija i narod genocidan. Čuli smo i njihove optužbe, odnosno gluposti da nikada nije bio u Beogradu i da se ne zna zašto mu se podiže u Beogradu. Oni poručuju da Beograd nije Srbija i da Srbija nema pravo da slavi svoje vladare. Podizanjem spomenika Stefanu Nemanji koji će ovde stajati vekovima na sreću i ponos naroda znači da Srbija poštuje svoje vladare, istoriju, kulturu i sebe i u tome je suštinska razlika između Aleksandra Vučića i politike koja se danas vodi u Srbiji i politike lažne srpske elite“, rekao je Vesić.

„Mi želimo jaku Srbiju koja poštuje svoju istoriju koja nikome ne preti, Srbija koja sa ponosom korača u Evropu, a oni žele slabu Srbiju bez spomenika i vladara jer samo u takvoj Srbiji mogu da budu jaki“, dodao je Vesić.

Zato, kako je istakao, podizanjem spomenika i završavanjem čitavog Savskog trga Srbija konačno pobeđuje.

„Stavićemo zauvek tačku na tu lažnu srpsku politiku koja je smatrala da Srbija treba da bude slaba kako bi svi drugu oko nje zbog toga bili zadovoljni. Srbija je jaka i slavi svoje vladare. Podizanje spomenika je konačan pobeda srpske politike u Srbiji“, zaključio je Vesić.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala