Šojgu: Ministarka odbrane Nemačke se ponaša kao učenica osnovne škole

© Sputnik / Alexei Druzhinin / Uđi u bazu fotografijaMinistar odbrane Rusije Sergej Šojgu
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministru odbrane Rusije Sergeju Šojguu se čini prilično detinjastom izjava njegove nemačke koleginice Anegret Kramp-Karenbauer da sa Rusijom treba razgovarati sa pozicije sile.

Govoreći o 75. godišnjici velike pobede u Drugom svetkom ratu, Šojgu je podsetio da je ove godine u Crnom moru pronađen brod „Jermenija“ sa ostacima civila. Po mišljenju Šojgua, to je jedna od mnogobrojnih epizoda rata o kojem treba govoriti.

„Posebno kada današnja pokolenja političara, na primer u istoj toj Nemačkoj, počinju da nas uče kako da živimo, da pričaju da sa nama treba razgovarati sa pozicije sile“, podsetio je Šojgu na nedavnu izjavu nemačke ministarke koja je u bundestagu rekla da sa Rusijom, oko razoružanja, treba razgovarati sa pozicije sile.

„To više liči na govor učenice mlađih razreda, kojim napada učenike druge škole. Pri tom je otac ili majka učenice direktor škole i ona sebi može da priušti da se tako ponaša. Ali, deco, mi smo u drugoj školi, i naš direktor je drugi“, rekao je Šojgu u geografskom društvu, tokom održavanja "Geografskog diktata".

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala