Pacijent sa kovidom 19 vratio se kući nedelju dana nakon kremiranja

© REUTERS / ADNAN ABIDIMuškarci u Nju Delhiju u Indiji, 16. novembra, 2020
Muškarci u Nju Delhiju u Indiji, 16. novembra, 2020 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Indijski 75-godišnjak koji je bio pozitivan na kovid 19 vratio se iz bolnice kući nedelju dana nakon što su članovi porodice dobili navodno njegovo telo i kremirali ga. Kao rezultat ovog incidenta, lokalne vlasti pokrenule su istragu kako bi se razjasnio ovaj morbidan slučaj.

Šibdas Bandiopadjaj zaražen virusom korona primljen je u bolnicu u gradu Barasat (država Zapadni Bengal) 11. novembra. Dva dana kasnije, rođaci su obavešteni da je preminuo.

Njegovo telo je bilo držano u plastičnom omotu, kako je propisano bezbednosnim protokolima, a porodici je pokazano samo izdaleka. Rođaci tvrde da nisu mogli jasno da vide lice. Međutim, oni su kremirali telo i pripremali se za obavljanje pogrebnog obreda.

„Onda smo dobili poziv. Neko nam je rekao da se moj otac oporavio i da treba da zatražimo da ga hitna pomoć odveze kući iz bolnice. Bili smo iznenađeni. Svakako smo ga doveli kući. Ne znamo koga smo kremirali“, rekao je sin pacijenta.

Na pitanje kako se ovo desilo zvaničnik zdravstvenog odeljenja Barasat rekao je da je 13. novembra drugi čovek umro od infekcije kovidom 19. Lokalne vlasti su preduzele mere otkrivanja propusta u ovom slučaju, piše „Nju Indijan eksperes“.

„Ako bolnica otkrije propuste, preduzećemo stroge mere. Ali čini se da su dokumenti o podacima roditelja ti koji su stvorili ovu zabunu“, zaključio je zvaničnik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala