Na protestima u Minsku privedeno oko 250 osoba

© Sputnik / Viktor Toločko / Uđi u bazu fotografijaPripadnici beloruske policije na protestu u Minsku
Pripadnici beloruske policije na protestu u Minsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Policija u Minsku saopštila je da je na današnjim protestima privedeno oko 250 osoba.

Na sajtu Policijske uprave Minska naglašava se da je policija više puta upozoravala učesnike „neodobrenih akcija“ da su nedopustive nezakonite radnje, nakon čega su najaktivniji od njih privedeni.   

U saopštenju se dodaje da su tokom popodneva u različitim delovima Minska male grupe ljudi pokušavale da se okupe sa neregistrovanim simbolima i transparentima. U nekim delovima prelazili su na kolovoz, blokirajući saobraćaj.

Beloruska opozicija tradicionalno održava proteste nedeljom, u Minsku – u obliku šetnje. Ovog puta, pristalice opozicije okupljale su se u raznim četvrtima Minska i formirale kolone za lokalne protestne šetnje.

Masovni protesti opozicije počeli su u Belorusiji 9. avgusta, nakon predsedničkih izbora. Prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko sa 80,1 odsto osvojenih glasova. Opozicija nije priznala rezultate izbora i smatra da je pobedila Svetlana Tihanovska. Osim toga, održavaju se i mitinzi pristalica Lukašenka, čija je inauguracija održana 23. septembra. 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala