Policijska akcija u Vršcu i Novom Kneževcu, oko 450 migranata vraćeno u kampove

© Tanjug / TANJUG/ MUP RSPolicija sprovela akciju pronalaska ilegalnih migranata u opštini Novi Kneževac
Policija sprovela akciju pronalaska ilegalnih migranata u opštini Novi Kneževac - Sputnik Srbija
Pratite nasTelegramOdyssey
Policija je jutros na prostoru opština Vršac i Novi Kneževac, od Vatina do sela Majdan, privela oko 450 migranata koji su bili van kampova i prihvatnih centara. Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao da će oni biti premešteni u kampove i prihvatne centre, u kojima su i ranije bili.

Vulin je s direktorom policije Vladimirom Rebićem i komesarom za izbeglice i migracije Vladimirom Cucićem obišao policijske službenike koji su sproveli akciju pronalaska ilegalnih migranata na teritoriji opštine Novi Kneževac.

„Ovde je bilo male dece, žena, ovde je bilo svih onih koji ne smeju i ne treba da budu van naših kampova. Moramo da vodimo računa o njihovom zdravlju, kao što moramo da vodimo računa o zdravlju svih naših građana. U vreme kovida, u vreme ove epidemije, nijedan migrant ne sme da bude van prihvatnih centara, gde im je obezbeđeno sve što im je potrebno, gde im je obezbeđena i medicinska zaštita“, rekao je Vulin.

On je istakao da pripadnici MUP-a vode računa o dostojanstvu svakog ljudskog bića koje se nađe u Srbiji, ali i da oni moraju voditi računa o zakonima i pravilima koje važe u Republici Srbiji, jer je zakon jednak za sve.

„Smatramo da smo na ovaj način poboljšali bezbednost na ovom prostoru i naravno da će Ministarstvo unutrašnjih poslova učiniti sve da se u Srbiji poštuje zakon i da naš svakodnevni način života ni na koji način ne bude poremećen“, zaključio je Vulin.

Predsednik Opštine Novi Kneževac Radovan Uverić zahvalio je ministru Vulinu, direktoru policije i svim policijskim službenicima koji su izveli akciju u opštini Novi Kneževac, u selima Majdan i Rabe.

Uverić je poručio da je ovakva akcija za ovu opštinu od velikog značaja, kao i da očekuje sličnu saradnju, ako se migranti budu okupili opet u većem broju, saopštio je MUP.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala