U „tajnom Hitlerovom skloništu“ u Argentini pronađene kovanice i fotografije

© Foto : C&T Auctioneers and ValuersAdolf Hitler u Berghofu.
Adolf Hitler u Berghofu. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši američki specijalac Tim Kenedi i veteran Centralne obaveštajne agencije (CIA) Bob Ber saopštili su da je u Argentini otkriveno utočište koje je navodno bilo predviđeno za rukovodioce Trećeg Rajha, piše britanski list „Ekspres“.

Prema tvrdnjama Amerikanaca, sklonište se nalazi „u udaljenoj regiji Argentine, 600 milja severno od Buenos Ajresa“. Među lokalnim stanovništvom kruže brojne legende o prisustvu tri misteriozne građevine, udaljene od naselja i puteva.

Arheolozi su među građevinama pronašli kutiju iz 1940. godine sa zlatnim kovanicama. Istraživanja su pokazala da je reč o kovanicama napravljenim u Nemačkoj u vreme Drugog svetskog rata. Naučnici su pronašli i fotografije Hitlera i italijanskog diktatora Benita Musolinija. Pronađena je i fotografija deteta u nacističkoj uniformi sa svastikom na ruci.

Prema dokumentima sa kojih je Federalni istražni biro (FBI) ranije skinuo oznaku tajnosti, Hitler je planirao da se sakrije u argentinskom bunkeru u slučaju poraza, ali nije uspeo da napusti Nemačku – sovjetska armija je ušla u Berlin, a on je izvršio samoubistvo u svom podzemnom bunkeru.

FBI je izučavao i teoriju o tome da je umesto vođe Trećeg rajha u bunkeru ostao njegov dvojnik, dok je Hitler kroz tunele pobegao na aerodrom Tempelhof, gde ga je čekao helikopter. Potom je Hitler avionom prebačen u Španiju, a onda na Kanarska ostrva, odakle je podmornicom otputovao za Argentinu. Međutim, ta teorija je odbačena 2018. godine nakon analize zuba pronađenog u bunkeru u Berlinu, kojom je potvrđeno da je diktator tu sigurno umro.

Argentinski istoričar Abel Basti u svojoj knjizi „Hitler u izgnanstvu“, međutim, tvrdi da je Hitler preminuo 3. februara 1971. godine u Paragvaju. 

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala