Lečenje episkopa Joanikija uspešno privedeno kraju

© Foto : Sputnjiku ustupila Mitropolija crnogorsko-primorskaMitropolit Joanikije
Mitropolit Joanikije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nakon sprovedenih kontrolnih laboratorijskih, dijagnostičkih i fizikalnih pregleda lekari su izrazili zadovoljstvo dobrim opštim stanjem njegovog preosveštenstva Episkopa budimljansko-nikšićkog i administratora Mitropolije crnogorsko-primorske g. Joanikija, i konstatovali da je lečenje uspešno privedeno kraju, saopštila je Eparhija budimljansko-nikšićka.

Serološkim testom utvrđeno je odsustvo IgM i prisustvo IgG antitela, te se može reći da je organizam stvorio imunitet na korona virus.

Po trenutno važećim epidemiološkim merama zakonski period samoizolacije episkopa Joanikija je istekao, a takođe i period izolacije namenjen za odmor i oporavak koji je određen od strane lekara.

Episkop će po preporuci lekara započeti kontrolisan i postepen povratak pastirskim dužnostima, navodi Eparhija.

„Ovim putem u ime episkopa Joanikija, kao i u ime Eparhije budimljansko-nikšićke izražavamo zahvalnost menadžmentu i medicinskom kolektivu Opšte bolnice Berane na uloženom trudu i pokazanom profesionalizmu prilikom potrebnih dijagnostočkih pregleda i pružanja medicinskih usluga za vreme episkopovog kućnog lečenja. Osobitu, srdačnu blagodarnost iskazujemo lekaru episkopa, đakonu dr Nikodimu Radenoviću i medicinskim sestrama Branki Delević i Dijani Čukić“, navodi se u saopštenju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala