Argentinski milijarder obećao postavljanje Maradonine statue

© REUTERS / Michaela RehleDijego Maradona
Dijego Maradona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Argentinski milijarder Eduardo Eurnekijan namerava da ispuni obećanje koje dao svom prijatelju, legendi fudbala, Dijegu Armandu Maradoni, da će postaviti njegovu statuu na najvećem argentinskom aerodromu „Eseiza“ u Buenos Ajresu.

Eurnekijan, osnivač korporacije „Američki aerodromi“ i jedan od najuspešnijih argentinskih biznismena, svoju nameru je obelodanio u čitulji koju je povodom Maradonine smrti dao u dnevniku „Nasion“.

„Počivaj u miru. Imaćeš svoju statuu“, stoji u oproštajnoj poruci Eurnekijana, koji planira da do kraja decembra postavi statuu Maradone iz dana najveće slave, u prirodnoj veličini.

Prijateljstvo pokojnog Dijega Maradone i Eduarda Eurnekijana trajalo je više decenija, od 1978. godine, kada ih je upoznao nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Argentine Sesar Menoti, naveo je Blumberg.

​Eurnekijanova korporacija rukovodi sa 37 aerodroma u Argentini i još 15-ak širom sveta, a njegovo lično bogatstvo je procenjeno na više od milijardu dolara, preneo je Tanjug.

Maradona je preminuo u sredu od srčanog udara. Hiljade Argentinaca je sledećeg dana na ulicama odalo počast Maradoni. Ceremonija oproštaja započela je mirno, ali su izbili sukobi sa policijom dok su besni navijači pokušavali da uđu u vladinu palatu, gde je u to vreme bio Maradonin kovčeg. Zbog nemira odlučeno je da se kovčeg ukloni iz palate.

Fudbalski velikan sahranjen je na groblju u rezidencijalnoj četvrti Bela Vista u blizini Buenos Ajresa.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala