Ankara osudila ubistvo iranskog naučnika: Uzdržati se od poteza koji vode ka eskalaciji

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaPogled na Ankaru
Pogled na Ankaru - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tursko Ministarstvo spoljnih poslova osudilo je ubistvo iranskog nuklearnog fizičara Mohsena Fahrizadea i pozvalo sve strane da se uzdrže od bilo kakvih akcija koje bi vodile eskalaciji situacije u regionu.
„Žalimo što je iranski naučnik poginuo kao posledica oružanog napada u Teheranu. Osuđujemo to grozno ubistvo, izražavamo saučešće iranskoj vladi i porodici poginulog. Turska je protiv bilo kakvih pokušaja da se naruši mir u regionu, protiv svih oblika terorizma, nezavisno od toga ko je zločinac ili šta je cilj“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ankara se nada da će odgovorni biti otkriveni i izvedeni pred lice pravde i poziva sve strane da se uzdrže od akcija koje bi dovele do eskalacije u regionu.

Podsetimo, u Iranu je juče ubijen nuklearni fizičar Mohsen Fahrizade – šef Organizacije za istraživanja i inovacije pri Ministarstvu odbrane Irana.

Prema navodima portala „Tajms of Izrael“, naučnika su nazivali „ocem iranske bombe“. Mediji takođe spekulišu da je Fahrizade bio „šef iranskog programa za nuklearno naoružanje“.

Fahrizade je bio profesor fizike i oficir u iranskoj Revolucionarnoj gardi, pišu iranski mediji.

Iranski zvaničnici tvrde da iza toga stoje Amerika ili Izrael i upozoravaju na odmazdu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala