Veoma važan rezultat ispitivanja ruske vakcine „Sputnjik V“ u Belorusiji

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaAmbasador Rusije u Belorusiji Dmitrij Mezencev
Ambasador Rusije u Belorusiji Dmitrij Mezencev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Klinička ispitivanja ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik V“ u Belorusiji pokazala su njenu visoku efikasnost, rekao je ambasador Rusije u Minsku Dmitrij Mezencev.
„Ta klinička ispitivanja, u kojima je učestvovalo 100 građana Belorusije, pokazala su visoku efikasnost ruske vakcine – oko 95 odsto. To je veoma važan rezultat“, rekao je ambasador za televiziju „Rusija 24“.

Prema njegovim rečima, Moskva sada očekuje da beloruski partneri registruju vakcinu u skladu sa strogim regulatornim okvirom Ministarstva zdravlja i Vlade Belorusije. Ambasador ističe da će se nakon toga razgovarati o slanju značajne serije vakcina u Belorusiju.

„Taj posao se odvija istovremeno sa pregovorima o zajedničkoj proizvodnji vakcine“, dodao je Mezencev.

Trenutno je odobrena i sprovodi se treća faza kliničkih ispitivanja ruske vakcine u Belorusiji, UAE, Venecueli i drugim zemljama. Više od 50 zemalja je podnelo zahtev za nabavku više od 1,2 milijarde vakcina „Sputnjik V“.

Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je u avgustu prvu vakcinu na svetu za prevenciju kovida 19, koju je razvio Naučno-istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ i proizveo zajedno sa Ruskim fondom za direktne investicije.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala