Velika godišnja konferencija Putina 17. decembra: Ovog puta u onlajn izdanju

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaGodišnja velika konferencija za štampu predsednika Rusije Vladimira Putina
Godišnja velika konferencija za štampu predsednika Rusije Vladimira Putina  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin održaće konferenciju za medije o godišnjim rezultatima 17. decembra, izvestila je pres-služba Kremlja.

Događaj će se održati putem videokonferencije zbog teške epidemiološke situacije. Planirano je da predsednik učestvuje iz svoje rezidencije u Novo-Ogarevu, a predstavnici medija će biti u sali Međunarodnog trgovinskog centra u Moskvi.

Velika konferencija za novinare je godišnji događaj koji se održava od 2001. godine. Po pravilu, predsednik prvo objavljuje glavne ekonomske i socijalne pokazatelje, a zatim novinari imaju priliku da postavljaju pitanja.

Prošle godine događaj je održan 19. decembra i trajao je četiri sata i osamnaest minuta, a predstavnici medija uspeli su da postave više od 70 pitanja.

Direktna linija sa Putinom

Kako je pojasnio portparol Kremlja Dmitrij Peskov, ovogodišnja pres konferencija Putina imaće i deo koji podrazumeva „direktnu liniju“, a volonteri će odabrati pitanja koje će građani slati ruskom predsedniku putem aplikacije „Moskva-Putinu“.

Aplikacija će biti dostupna građanima 6. decembra, preko koje će biti moguće poslati pitanje ruskom predsedniku ili pak snimiti video sa pitanjem.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala