Srpskoj porodici iz Preoca kod Gračanice treći put opljačkana kuća

© AP Photo / Visar KryeziuPolicija Kosova
Policija Kosova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Za sada nepoznati počinioci opljačkali su kuću srpske porodice Simić u Preocu kod Gračanice.

Kako je za Kosovo onlajn izjavio Siniša Simić, ovo je treći put da mu obijaju kuću, a kosovska policija do sada nijednom nije uspela da pronađe lopove.

„Šteta nije velika, ali deca su se puno potresla. Iskreno, izgubio sam i volju da živim ovde, treći put se ovo dešava, svega mi je preko glave. Sve će da se nadoknadi, ali nervoza i strah, to ne može da se nadoknadi“, rekao je Simić.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović ukazuje da je ovo jedan u nizu incidenata, i da su više puta apelovali na policiju i bezbednosne strukture da zaštite srpsko stanovništvo.

„Bezbednost je veoma bitan faktor za srpski narod na KiM i povezan je sa opstankom našeg naroda ovde. Nastavićemo kao opština da apelujemo na policiju da vidimo koje to mere mogu da se preduzmu kako bi se zaustavili ovi incidenti“, kazao je Popović.

Reagovao je i direktor Kancelarija za Kosovo i Metohiju Petar Petković koji je izrazio veliku zabrinutost za bezbednost Srba u centralnom delu KiM.

„Zahtevam od međunarodnih predstavnika na Kosovu i Metohiji da hitno i neizostavno preduzmu mere kako bi srpski narod južno od Ibra bio zaštićen od provokacija i napada ekstremista“, rekao je Petković.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala