Srbija čeka protivnike: FIFA odredila šešire za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaFudbaleri reprezentacije Srbije na treningu uoči utakmice Lige nacija UEFA protiv Rusije
Fudbaleri reprezentacije Srbije na treningu uoči utakmice Lige nacija UEFA protiv Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Svetska fudbalska federacija (FIFA) objavila je raspored evropskih šešira za žreb kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Fudbalska reprezentacija Srbije naći će se u drugom šeširu, što znači da neće moći da se sastane sa selekcijama Švajcarske, Velsa, Poljske, Švedske, Austrije, Ukrajine, Turske, Slovačke i Rumunije.

Na Svetsko prvenstvo direktno će se plasirati deset pobednika grupa.

Drugoplasirane reprezentacije plasiraće se u baraž, gde će im se pridružiti dve najbolje plasirane po rangu selekcije koje pobede u grupama Lige nacija 2020/21.

Tih 12 ekipa biće podeljene u tri „staze“, pa će se igrati polufinalni i finalni mečevi kako bi se došlo do imena tri reprezentacije koja će nastupiti u Kataru.

​Prvi šešir čine: Belgija, Francuska, Engleska, Portugalija, Španija, Italija, Nemačka, Holandija, Hrvatska i Danska, u trećem su Rusija, Norveška, Češka, Mađarska, Republika Irska, Severna Irska, Island, Škotska, Grčka i Finska.

U četvrtom su BiH, Slovenija, Crna Gora, Severna Makedonija, Albanija, Bugarska, Izrael, Belorusija, Gruzija i Luksemburg, a u petom Jermenija, Kipar, Farska ostrva, Azerbejdžan, Estonija, Kazahstan, *Kosovo (ne može sa Srbijom), Litvanija, Letonija i Andora.

Poslednji šešir sačinjen je od Malte, Moldavije, Lihtenštajna, Gibraltara i San Marina.

Žreb za Mundijal u Kataru održaće se 7. decembra u Cirihu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala