„Sraman čin gradonačelnika“: Spustio zastave i pogasio svetla na dan Podgoričke skupštine

Pratite nas
Poslanik parlamentarne Nove srpske demokratije Marko Kovačević najoštrije je osudio, kako ističe, sraman postupak gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića, koji je na dan Podgoričke skupštine spustio zastave do zemlje i ugasio svetla ispred zgrade lokalnog parlamenta.

Vuković je povodom 102 godine od istorijske Podgoričke skupštine, čijom voljom je Crna Gora postala sastavni deo Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, odlučio da spusti zastave do zemlje i ugasi svetla ispred zgrade parlamenta tokom četiri dana.

Kovačević u saopštenju dostavljenom Tanjugu kaže da je ovako skandalozan čin nezabeležen u crnogorskom glavnom gradu.

Tim činom je, ističe Kovačević, Vuković ozlojedio poštovaoce odluka podgoričke Skupštine iz 1918. o ujedinjenju sa Srbijom.

Za Vukovića kaže da je čedo komunizma kada je vladao mrak jednoumlja i jednopartizma kao i otpora svakom simbolu demokratije i većinske volje naroda Crne Gore.

Ističe da je Podgorička skupština najplemenitiji izraz težnji srpskog naroda iz Crne Gore da napravi jednu državu sa svojim sunarodnicima nakon vekova ropstva i razdvojenosti raznih naših pokrajina.

To je, ukazuje, bio korak u prosperitet i napredak kojem je komunizam poturio klipove u točkove sa željom da večno budemo u blatu i kaljuzi.

„Počeli smo na sreću da se vadimo iz toga i Crna Gora ima opet šansu da napreduje, a ne da stagnira“, naveo je Kovačević i podsetio na događaje od pre dve godine.

Prema rečima Kovačevića, režim Mila Đukanovića zabranio je tada srpskim intelektuacima da uđu u Crnu Goru na proslavu tog velikog istorijskog događaja.

Crnogorski parlament je tokom vlasti Đukanovićevog DPS izglasao Rezoluciju kojom je poništila istorijsku činjenicu koja se dogodila pre jednog veka, kada je Kraljevina Crna Gora odlučila da se pripoji Kraljevini Srbiji u zajedničkoj državi Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala