Krivokapić najavio raspuštanje Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti

© AP Photo / Risto BozovicPremijer Crne Gore Zdravko Krivokapić
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mandatar za sastav nove Vlade Zdravko Krivokapić najavio je novu strategiju u borbi protiv korona virusa i raspuštanje Nacionalnog koordinacionog tela (NKT) za zarazne bolesti.

„Ići ćemo u dva pravca: donosićemo nove mere i tražićemo njihovo striktno poštovanje. Planiramo da sprovedemo istraživanja među građanima i na osnovu njihovih rezultata prilagodimo dalji plan mera“, kazao je Krivokapić.

On otkriva da će raspustiti Nacionalno koordinaciono telo (NKT) za zarazne bolesti koje je do sada upravljalo borbom protiv epidemije.

„NKT će biti ukinuto i formiraće se dva stručna tela: Savet i Komisija za kontrolu zarazne bolesti. Savet će biti formiran pri vladi, i vlada će na osnovu preporuka Saveta donositi plan daljih mera. Dakle, Savet će preuzeti funkciju NKT, a predloge mera će donositi u saradnji s Komisijom, koja će funkcionisati pri Ministarstvu zdravlja“, rekao je Krivokapić.

Mere će prvo predlagati Institut za javno zdravlje, a premijer će, u dogovoru s članovima vlade, prihvatati ili odbijati predlog mera Saveta, objašnjava Krivokapić, prenose „Vijesti“.

Na pitanje kako će obezbediti da građani poštuju mere kada ih sada ignorišu, Krivokapić ponavlja da će i njih uključiti u ocenjivanje mera.

„Nakon burnog perioda sukoba, previranja i nepoverenja, došlo je vreme da svi zajedno shvatimo da moramo zajednički da radimo i da žrtvujemo neke svoje običaje i navike kako bismo osigurali naše i zdravlje najbližih“, poručuje Krivokapić.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala