Kon: Cela Srbije jedna velika bolnica

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICEpidemiolog Predrag Kon
Epidemiolog Predrag Kon - Sputnik Srbija
Pratite nas
Član kriznog štaba epidemiolog Predrag Kon iznoseći najnovije podatke o broju zaraženih i preminulih rekao je da je cela Srbija jedna velika kovid bolnica.

On je na konferenciji za novinare rekao da je došlo do prelivanja zaraženih iz Beograda u druga mesta u Srbiji i da je i dalje u Beogradu dnevno veći broj prijema nego otpusta iz bolnica.

Naveo je da će i danas pacijenti koji su pred samim izlečenjem biti izmešteni u privremene kovid bolnice.

„Cela Srbija je praktično sada jedna velika bolnica i to treba shvatiti, premeštanje može da ne bude u okviru istog mesta“, rekao je Kon.

On je rekao i da efekte novih mera protiv širenja virus možemo videti tek za desetak dana.

Nema govora o pucanju zdravstvenog sistema 

Kon je rekao da nema govora o tome da je zdravstveni sistem u Srbiji „pukao“, jer su, kaže, preduzete mere premeštanja po bolnicama koje su sistem napravile „elastičnim“ u ovako teškoj situaciji.

Kon je tako odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše današnju izjavu predsednika Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Radeta Panića „da je zdravstveni sistem Srbije zvanično pukao“, s obzirom da je zaraženo više od 2.300 zdravstvenih radnika.

„Mislim da je to neko lično viđenje. Odgovorno tvrdim na osnovu podataka koje imam da nema govora o pucanju sistema, jer su preduzete takve mere premeštanja, koje bi trebalo da budu mnogo bolje zapisane kako se sprovode i kako se stvara elastičan sistem u ovako teško situaciji“, rekao je Kon.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala