Iranski ministar: Ozbiljni dokazi o umešanosti Izraela u ubistvo naučnika

© AP Photo / Ebrahim NorooziMuhamed Džavad Zarif
Muhamed Džavad Zarif - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iranski ministar spoljnih poslova Džavad Zarif rekao je da postoje ozbiljni dokazi o umešanosti Izraela u ubistvo iranskog naučnika.
„Taj podli čin, pri čemu postoje ozbiljni dokazi o ulozi Izraela, pokazuje očaj zlikovaca u huškanju na rat“, napisao je Zarif na Tviteru.

On je pozvao međunarodnu zajednicu, posebno Evropsku uniju, da prekine s politikom duplih standarda i osudi čin „državnog terorizma“.

Savetnik vrhovnog iranskog lidera Hosein Dehgan obećao je da će država odgovoriti na ubistvo nuklearnog fizičara Mohsena Fahrizadea.

„Obrušićemo se poput groma na ubice mučenika“, rekao je Dehgan, prenosi iranska agencija Mehr.

Ranije danas objavljeno je da je u Iranu je ubijen nuklearni fizičar Mohsen Fahrizade – šef Organizacije za istraživanja i inovacije pri Ministarstvu odbrane Irana.

„Danas popodne naoružani teroristi su izvršili napad na šefa Organizacije za istraživanje inovacija Ministarstva odbrane. Tokom sukoba njegovog obezbeđenja sa teroristima gospodin Mohsen Fahrizade je ozbiljno ranjen i hospitalizovan je. Nažalost, napori lekara su bili bezuspešni i pre nekoliko minuta je umro mučeničkom smrću“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Ministarstvo je saopštilo da je reč o terorističkom napadu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala