Dva opasna zakona protiv Srba: Samo Beograd ne tera druge narode na svoju verziju istorije

CC0 / Daniel_B_photos / Sudijski čekić
Sudijski čekić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srbiji nisu potrebni zakoni koji teraju druge narode da imaju određeni stav prema istoriji kao što to rade Bošnjaci sa Inckovim zakonom koji „zabranjuje negiranje genocida“ i kosovski Albanci sa propisom koji veliča tekovine OVK.

Ovo je reagovanje istoričara Dragomira Anđelkovića na uporno pokušavanje kosovskih Albanca da zakonom zaštiti ratne vrednosti OVK i najavu visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da je spreman da nametne Zakon o zabrani negiranja genocida u Bosni i Hercegovini.

Pozadina dva zakona protiv Srba

„Istina je na našoj,  a zločini na njihovoj strani. Mi nemamo zakone koji bi nametali priznavanje genocida koji je izvršen nad srpskim narodom jer se istina zna. Nema sumnje da je nad Srbima izvršen genocid tokom Drugog Svetskog rata, nesumnjivo smo bili najveće žrtve u Prvom Svetskom ratu i nesumnjivo smo bili izloženi masovnim progonima i pogromima tokom ratova devedesetih. Tako da sva ta ogromna istina sama po sebi izlazi na površinu ma koliko neko probao da je sakrije,“ navodi Anđelković.

Naš sagovornik dodaje da su, gledano s druge strane, i Bošnjaci i kosovski Albanci izmislili genocide.

Zakoni za zaštitu zlodela

„Nikakvih genocida nad njima nije bilo! Njihovi predstavnici su na ovim prostorima najčešće bili zločinci, a ne žrtve. I to od Drugog svetskog rata kada su imali svoje SS divizije, Handžar u Bosni i Hercegovini (osnovana po ugledu na  SS paravojne trupe Adolfa Hitlera), i Skenderbeg na Kosovu, do ratova iz devedesetih kada su njihovi islamisti sekli glave srpskim zarobljenicima i vršili masovne zločine,“ podseća sagovornik Sputnjika.

Upravo iz tih razloga, napominje Anđelković, oni pokušavaju da istinu prekroje zakonima, odnosno da laž plasiraju kao istinu.

Mapa BiH  - Sputnik Srbija
Šta ako sto hiljada Srba izađe na ulicu: Hoće li Incko da hapsi? /video/

„Zakonima prava istina ne može da se poništi jer ona kad tad ispliva na površinu, a laž je ta koja mora da se čuva ovakvim zakonima,“ ističe naš sagovornik.

Srbi su svoje zločince hapsili

Predsednik Centra za razvoj međunarodne saradnje Stevica Deđanski za Sputnjik kaže da za razliku od ostalih, Srbija  i srpski narod nikada nisu bežali ili negirali zločine koje je neko počinio u naše ime.

„Mi smo vodiili odbrambene ratove i mi smo naše zločince hapsili  i procesuirali. I spremni smo i dalje to da radimo i zato nam nisu potrebni nikavi posebni zakoni koji bi štitili naše državljane koji su počinili zočine,“ objašnjava Deđanski.

Muslimani i kosovski Albanci pokušavaju da ovim zakonima prikriju ne samo obične zločine, već i monstrouzne zločine koji su činjeni u njihovo ime i od strane njih.

Naši sagovornici smatraju da je istorija najbolji sudija, i da svako delo izađe na videlo, bilo dobro ili loše, te da je nemoguće zakonom sakriti istinu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala