Crnogorski mediji: Sekulović novi ministar policije

© Sputnik / Nebojša PopovićZdravko Krivokapić u Skupštini Crne Gore.
Zdravko Krivokapić u Skupštini Crne Gore. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Crnogorski mandatar Zdravko Krivokapić predstaviće danas sastav nove Vlade. Kandidat za ministra unutrašnjih poslova biće advokat Sergej Sekulović, tvrde crnogorski mediji.

Krivokapić je ranije sačinio predlog svog kabineta, ali su ostala upražnjena mesta ministra unutrašnjih poslova i odbrane.

Crnogorska kapa - Sputnik Srbija
Jedine garancije za budućnost Srba: Slobodan popis u Crnoj Gori — prvi u modernoj istoriji

Krivokapić će danas u podne predstaviti konačan predlog sastava 42. Vlade Crne Gore, najavljeno je iz Građanskog pokreta URA.

Krivokapić je ranije najavio da će do petka, 27. novembra, dostaviti Skupštini program i predlog sastava nove Vlade, a sednica na kojoj će se poslanici o njoj izjasniti zakazana je za 2. decembar.

Podgoričke „Vijesti“ navode da će upražnjeno mesto ministra unutrašnjih poslova zauzeti advokat Sergej Sekulović. On je magistar ljudskih prava, civilni aktivista, bio je savetnik Borisa Marića, tada na funkciji ministra rada u vladi izbornog poverenja.

Krivokapić je prethodno za ministra vanjskih poslova predložio Đorđa Radulovića, finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića, prosvete, nauke, kulture i sporta Vesnu Bratić, zdravlja Jelenu Borovinić Bojović, ekonomskog razvoja Jakova Milatovića, kapitalnih investicija Mladena Bojanića, javne uprave, digitalnog društva i medija Tamaru Srzentić, ekologije Ratka Mitrovića, poljoprivede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandra Stijovića i pravde i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

Takođe, najavio je da će nova vlada imati za trećinu manje resora, po ugledu na skandinavske države. U međuvremenu je najavio da će lider GP URA Dritan Abazović biti vicepremijer.

Pre glasanja u Skupštini, partije članice parlamentarne većine će održati sednice partijskih organa na kojima bi, prema očekivanjima, trebalo da bude i podržana nova vlada. Do sada su to učinile jedino GP URA i Prava Crna Gora, a juče je to nagovestio i SNP, čiji je Izvršni odbor usvojio zaključak kojim predlaže Glavnom odboru podršku izglasavanja nove vlade, objavile su „Vijesti“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala