Švedskim novinarima se priviđaju ruske rakete u „srcu Evrope“

© Sputnik / Ilьdus Gilяzutdinov / Uđi u bazu fotografijaLansiranje protivbrodske rakete "Moskit"
Lansiranje protivbrodske rakete Moskit - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novinare švedskog lista „Dagens Nyheter“ uplašio je preporod ruske vojske.

Autori članka smatraju da je modernizaciji ruske vojske, navodno, pretnja za Evropu. Po njihovom mišljenju, sada države kontinenta treba da razmisle o sopstvenoj bezbednosti.

„Nakon raspada SSSR ruska vojska je bila u ruševinama. Čak i za vreme rata sa Gruzijom nije im sve išlo kako treba“, ubeđeni su švedski novinari.

Ipak, borbene akcije u Siriji, po mišljenju autora članka, pokazale su zastrašujuće posledice velikog vojnog potencijala.

„Sada u Rusiji postoje vrlo mobilni vojni resursi, napredni lovci i rakete preciznog navođenja koje mogu da pogode samo srce zapadne Evrope“, navodi se u članku.

Misao o samostalnoj odbrani evropskih granica, bez pomoći SAD, autori nazivaju „utopijom“ i nadaju se da će Bajden „ukinuti glupu odluku Trampa da povuče američke snage iz Nemačke“.

Po mišljenju švedskih novinara, države Evrope treba da prekinu sve veze sa Rusijom. Nemačku su pozvali da „ne gradi gasovod sa Putinom“, a Francusku da prestane da veruje da će Rusija postati partner Evrope.

Izjave o „ruskoj pretnji“ se periodično čuju iz usta zapadnih političara, najviše iz baltičkih republika i Poljske. Međutim, Moskva je više puta saopštavala da nikad neće napasti ni na jednu državu-članicu NATO-a.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala