Počela treća faza ispitivanja vakcine centra „Vektor“

© Foto : Press-služba Rospotrebnadzora / Uđi u bazu fotografijaVakcina centra "Vektor" protiv virusa korona "EpiVakKorona"
Vakcina centra Vektor protiv virusa korona EpiVakKorona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Postregistraciona ispitivanja vakcine protiv virusa korona, koju je razvio novosibirski centar „Vektor“, počinju u četvrtak, 26. novembra, objavljeno je na Instagramu Federalne službe za fitosanitarni nadzor Rusije (Rospotrebnadzor).
„Danas počinju postregistraciona ispitivanja Naučnog centra ‘Vektor’ Rospotrebnadzora. Kliničke baze počele su sa odabirom dobrovoljaca za sprovođenje ispitivanja. U ispitivanjima će učestvovati dobrovoljci stariji od 18 godina“, govori se u saopštenju.

U skladu sa protokolom, u izboru će učestvovati ukupno četiri hiljade dobrovoljaca, od kojih će tri hiljade biti primljeno na ispitivanje.

Ranije je prvih pet dobrovoljaca starijih od 60 godina primilo prvu komponentu vakcine protiv virusa korona „EpiVakKorona“ u okviru treće faze ispitivanja.

Podsetimo, u oktobru je predsednik Rusije Vladimir Putin objavio o registraciji druge ruske vakcine protiv virusa korona, koju je razvio Državni Naučni centar „Vektor“, a koja je nazvana „EpiVakKorona“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala