Norveška kompanija će ipak izdati sertifikat „Severnom toku 2“

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaKopneni deo gasovoda "Severni tok 2"
Kopneni deo gasovoda Severni tok 2 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Norveška kompanija Det Norske Veritas - Germanischer Lloyd (DNV GL) ne odustaje od sertifikacije projekta „Severni tok 2“, ali će obustaviti radove vezane za brodove koji učestvuju u izgradnji, prenosi portal „RBK“, pozivajući se na predstavnike kompanije.

Kako su pojasnili, nakon što su proučili nova uputstva američkog Stejt departmenta u pogledu Zakona o zaštiti energetske bezbednosti Evrope (PEESA), kompanija je došla do zaključka da sankcijama podleže inspekcija brodova koji učestvuju u izgradnji projekta i opreme koja je instalirana na njima. Iz kompanije ističu da ne odustaju od pružanja usluga koje se tiču cevi za izgradnju „Severnog toka 2“.

Norveška kompanija je na projektu „Severni tok 2“ bila zadužena za pregled dokumentacije i proveru građevinskih radova u pogledu usaglašenosti sa standardima.

U to je takođe spadalo praćenje ispitivanja i pripremanje opreme koja je korišćena na brodovima tokom polaganja cevovoda. Pored toga, kompanija je trebalo da izda sertifikat o usaglašenosti nakon zadovoljavajućeg završetka projekta.

Ranije je saopšteno da je norveška kompanija napustila projekat zbog američkih pretnji sankcijama.

Pročitajte još:

 

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala