Lavrov: Nemačka lokomotiva agresivnog ponašanja prema ne-članicama EU, NATO

© POOL / Uđi u bazu fotografijaLavrov: Nemačka lokomotiva agresivnog ponašanja prema ne-članicama EU, NATO
Lavrov: Nemačka lokomotiva agresivnog ponašanja prema ne-članicama EU, NATO - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nemačka je u poslednje vreme postala lokomotiva agresivnog ponašanja prema zemljama koje nisu članice EU i NATO, ocenio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.
„Čudno je što je Nemačka od svih zemalja odlučila da u poslednje vreme postupa kao lokomotiva prilično agresivnog ponašanja prema državama koje nisu članice NATO i EU“, rekao je ruski ministar posle susreta sa beloruskim kolegom Vladimirom Makejom u Minsku.

Takođe, osvrnuo se i na to kako je šef nemačke diplomatije predstavio program predsedavanja njegove zemlje Komitetom ministara inostranih poslova Saveta Evrope, ocenivši da je to učinjeno grubo, nediplomatski i delimično rusofobno.

Nemačka od novembra ove godine do maja naredne predsedava Komitetom.

„Više nije neka tajna, na zasedanju Komiteta ministara Saveta Evrope Hajko Mas je predstavio svoj program za narednih šest meseci na jedan ispolitizovan način, u tonu koji nije prihvatljiv, a rekao bih, ljudski grubo, nediplomatski“, oštar je Lavrov.

Prema njegovim rečima, „bilo je tu dosta i rusofobnih izjava, ne samo kada je reč o Belorusiji, već i neosnovanih optužbi po pitanju Krima, Abhazije, Južne Osetije, Pridnjestrovlja, jugo-istoka Ukrajine“.

„Dosta čudno on (Mas) izjasnio se i o postignutom Sporazumu o Karabahu“, rekao je Lavrov.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala