Brod koji bi mogao završiti „Severni tok 2“ napustio Nemačku

© Foto : Gazprom fleetAkademik Čerski
Akademik Čerski - Sputnik Srbija
Pratite nas
Brod za postavljanje cevi „Akademik Čerski“, koji bi mogao da završi izgradnju gasovoda „Severni tok 2“, isplovio je iz nemačke luke „Mukran“ gde je bio usidren poslednjih mesec dana, i uputio se prema Kalinjingradu, navodi se na portalu za praćenje brodova „Marin trafik“.

 

Prema informacijama sa portala, „Akademik Čerski“ je isplovio iz luke u Nemačkoj 26. novembra u večernjim satima, a planirano je da stigne u Kalinjingrad 28. novembra.

Ruski brod za snabdevanje „Umka“ koje se koristi za prevoz cevi sa obale i ruski višenamenski brod „Finval“, prema navodima portala, usidreni su u blizini luke Mukran.

„Akademik Čerski“ je nekoliko nedelja u oktobru bio usidren nedaleko od Kalinjingrada. Krajem meseca brod se uputio prema luci „Mukran“ u pratnji nekoliko brodova – „Artemis Ofšor“, „Ostap Šeremeta“, „Finval“ i „Umka“.

„Artemis ofšor“ i „Ostap Šeremeta“ vratili su se u Rusiju ranije u novembru. 

Nemačka luka „Mukran“ je logistička baza gasovoda, gde su uskladištene cevi za izgradnju „Severnog toka 2“.

„Severni tok 2“ moguće je završiti pomoću broda sa sidrom koga će pratiti drugi brod sa dinamičkim pozicioniranjem. Do sada je barža „Fortuna“ kompanije MRTS bila jedan od kandidata za završetak gasovoda, dok je druga opcija brod za postavljanje cevi „Akademik Čerski“ sa sistemom dinamičkog pozicioniranja. 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala