Beograd dobija ulicu Aleksandra Tijanića i Bogdana Tirnanića

© AP Photo / STRAleksandar Tijanić
Aleksandar Tijanić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Skupština grada Beograda na sednici koja se održava u ponedeljak, 30. novembra, doneće odluku da neki od najvećih srpskih novinara dobiju ulice, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

„Prihvatili smo predlog Udruženja novinara Srbije da Miroslav Miro Radojčić, Predrag Milojević, Bogdan Tirnanić i Aleksandar Tijanić dobiju ulice u našem gradu. Postupajući na ovaj način želimo da pošaljemo poruku da je novinarstvo važan deo našeg društva i da veliki novinari zaslužuju trajno sećanje“, naveo je Vesić na svom Fejsbuk nalogu.

Kako je dodao, ulicu će dobiti Milutin Čolić, osnivač FEST-a, i Dinko Tucaković na predlog Jugoslovenske kinoteke kao i Dragan Sakan, začetnik marketinga u Srbiji i regionu. Na sednici će se naći i moj predlog da Milan Vukos, potpredsednik Skupštine grada u vreme Branka Pešića dobija ulicu.

„Na predlog zamenice potpredsednika Skupštine grada Beograda Andree Radulović, naš grad će da dobije i Briselsku ulicu. Brisel decenijama ima Beogradsku ulicu, a čim prilike zbog epidemije korona virusa budu dozvolile potpisaćemo Povelju o bratimljenju dve prestonice“, naveo je Vesić.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala