Turska uskoro započinje ispitivanja ruske vakcine protiv korone

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaLaborant ispituje vakcinu protiv kovida 19 u Centru za epidemiologiju i mikrobiologiju "Gamaleja"
Laborant ispituje vakcinu protiv kovida 19 u Centru za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turske laboratorije uskoro će započeti toksikološka ispitivanja ruske vakcine protiv virusa korona, saopštio je ministar zdravlja Turske Fahretin Kodža.
„Kada je reč o ruskoj vakcini – neophodna su toksikološka ispitivanja. Laboratorije našeg Ministarstva uskoro će početi da rade na tom pitanju. Nastavljamo da održavamo kontakte sa kolegama iz Rusije“, rekao je Kodža novinarima u Ankari.

Ranije je pres-služba Ministarstva zdravlja Rusije saopštila da je Turska zainteresovana za organizaciju proizvodnje vakcine protiv kovida 19 „Sputnjik V“ u turskim fabrikama za proizvodnju lekova.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je saopštio da bi turska vakcina protiv virusa korona mogla da bude spremna za upotrebu na proleće sledeće godine.

Ministarstvo zdravlja Rusije registrovalo je 11. avgusta prvu vakcinu na svetu za prevenciju kovida 19. Vakcinu „Sputnjik V“ je razvio Naučno-istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala