Kremlj: Ne mešati rad humanitarnog centra sa misijom ruskih mirovnjaka u Karabahu

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaPripadnici ruskih mirovnih snaga tokom patrole u Nagorno-Karabahu
Pripadnici ruskih mirovnih snaga tokom patrole u Nagorno-Karabahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Utisak o širenju ruske mirovne misije u Nagorno-Karabahu je pogrešan, potrebno je razdvojiti rad vojnih mirovnjaka i humanitarnog centra koji je tamo otvoren, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Na pitanje novinara da objasni da li se ruska mirovna misija u Karabahu proširuje, Peskov je odgovorio da je to pogrešan utisak.

Portparol je objasnio da se Centar za humanitarni odgovor bavi rešavanjem problema koje je pogoršao rat u Nagorno-Karabahu, dok mirovna misija obavlja i druge funkcije.

„S jedne strane, nema potrebe da se potpuno razdvajaju, ali ne treba mešati čisto misiju naših vojnih mirovnjaka, koji stoje na kontakt liniji sukobljenih strana, sa humanitarnim centrom – zajedničkim humanitarnim centrom koji je tamo otvoren i radi, zapravo, uzima maha“, rekao je Peskov.  

Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu. Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala