Korona usporava u Beogradu - prelila se u ostatak Srbije, onlajn nastava samo sedam dana

Pratite nas
Član medicinskog dela Kriznog štaba Predrag Kon ocenio je danas da u Beogradu dolazi do usporavanja virusa koji se "prelio" u Vojvodinu, Centralnu i Južnu Istočnu Srbiju pa i na Kosovo.

Za TV Prva on je rekao da je to sada prirodni tok, a da će se rezultati uvođenja oštrijih mera, pošto je prošlo samo nedelju dana, tek videti.

Rekao je da je sastanak Kriznog štaba koji će biti održan u 13 sati prilika da se donesu odluke koje je medicinski deo tog tela pismeno predložio još 20. novembra.

"Ne govorimo o prestanku rada škola, nego svega nedelju dana prelaska na onlajn nastavu, kratkotrajno, ništa drugo", rekao je on.

Dodao je da se približava opštem shvatanju ideja da zimski raspust bude nešto ranije kako bi se izbegla interferencija kovida i gripa, odnosno kako bi se napravio razmak jer grip tek treba da stigne.

Dodao je da će se na sednici Kriznog štaba razgovarati i o nizu aktuelnih problema u vezi sa ustanovama i kapacitetom za prihvat bolesnika, kao i da će se direktno razgovarati o daljim potezima, te o planiranju vakcinacije, koja polako postaje sve bliža.

"Prilika je da čujemo kakva je realizacija uvedenih mera, i da napravimo procenu situacije", rekao je Kon.

Dodao je da je neke mere po predlogu zdravstvenog dela Kriznog štaba trebalo realizovati i ranije, a kao primer naveo ozbiljne rezultate koje su neke zemlje već postigle uvođenjem restriktivnih mera.

Kon je još jednom ocenio da ne postoji nikakvo takmičenje sa regionom i dodao da će pravi pokazatelji doći tek kasnije, preneo je Tanjug

"U zbivanju se prati ono što se dobija kao registracija. Ne bih to poredio sa regionom", rekao je on.

Ocenio je da je matematički jasno da će još rasti broj umrlih od kovida, kao i da dnevni broj može da bude trocifren.

"Treba raditi da se aktivnost virusa uspori što više. Tako obezbediti da preživi i zdravstveni sistem i mi svi sve ovo", rekao je on.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala