Vladu Georgievu zabranjen ulazak u Crnu Goru na 10 godina

© Foto : youtube/ Vlado GeorgievVlado Georgijev
Vlado Georgijev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Uprava policije Herceg Novi zabranila je pevaču Vladu Georgievu ulazak u Crnu Goru do 2030. godine, saopštila je advokatska kancelarija Tomanović.

Crnogorsko Ministarstvo unutrašnjih poslova prvo je usvojilo žalbu kancelarije Tomanović, koja zastupa Georgieva, u kojoj je navedeno da je zabrana ulaska pravno neodrživa, jer nije naveden razlog zbog kojeg bi mu ulazak bio zabranjen, a onda mu je PU Herceg Novi u ponovnom postupku zabranila ulazak na 10 godina.

„U međunarodnoj pravnoj praksi, oblik degradirajućeg tretmana pojedinca postoji uvek kada država postupa bez legitimnog cilja, disproporcionalno i ciljano uvredljivo prema pojedincu, jer i strancu pri ulasku u zemlju pripadaju prava garantovana brojnim međunarodnim pravnim dokumentima“, navodi advokatska kancelarija.

U saopštenju se izražava uverenje da će drugostepeni organ prihvatiti pravnu argumentaciju i poništiti zabranu ulaska u Crnu Goru Georgievu, preneli su beogradski mediji.

Podsetimo, Georgievu je krajem avgusta na granici sa Crnom Gorom uručena zabrana ulaska u tu zemlju, a pevač je tada objavio da je kao razlog navedena „nacionalna i unutrašnja bezbednost“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala