Vesić se javio sa Jarinja: Poslali su na nas dva puna džipa policajaca, neće nas uplašiti

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICZamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Privremene vlasti u Prištini pokazale su da Priština ne želi da se srpska deca igraju na Kosovu, i da ne žele da se izbegli Srbi vrate na svoja ognjišta, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, komentarišući to što mu je danas zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju.

„To je politika Prištine. Dok Beograd traži kompromis i posvećen je razvoju, Priština izaziva incidente i šalje na nas naoružane policajce. Želeli su da naprave incident. Poslali su dva puna džipa naoružanih policajaca, ali naravno da nas neće time uplašiti“, objavio je Vesić na svom profilu na fejsbuku.

On je naveo da će Beograd nastaviti da pomaže Srbe na Kosovu i Metohiji.

„Pomoći ćemo im da razvijaju svoju ekonomiju, da grade puteve, stanove,  komunalnu infrastrukturu i stvaraju uslove za povratak naših ljudi na Kosovo. Radićemo to, kao i do sada, na miran način, delima, a ne krupnim rečima kao naši prethodnici“, rekao je on.

Srbima na Kosovu je, dodao je, dosta krupnih reči.

„Put za jačanje srpske zajednice na Kosovu je jačanje ekonomije i stvaranje uslova za bolji život, i mi smo ispunjenju tog cilja, kao Grad Beograd, glavni grad svih Srba, maksimalno posvećeni", zaključio je Vesić.

Pročitajte još: 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala