Stoilković: Sramno ponašanje makedonskog državnog vrha nakon smrti patrijarha Irineja

© Sputnik . Sergeй PяtakovPatrijarh Irinej
Patrijarh Irinej - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Demokratske partije Srba i poslanik u Sobranju Ivan Stoilković oštrom kritikom se obratio državnom vrhu Severne Makedonije jer nije uputio saučešće svojim kolegama u Srbiji povodom upokojenja poglavara SPC, patrijarha srpskog Irineja.

Stoilković se u autorskom tekstu naslovljenom „Gde vam je domaće vaspitanje?“ za portal „Srbi.mk“ obratio makedonskom predsedniku Stevu Pendarovskom i premijeru Zoranu Zaevu, ističući da nema vode koja bi mogla oprati njihovo sramno ponašanje.

Tekst prenosimo u celosti:

„Izražavanje saučešća spada u pravila lepog ponašanja, koje proizilazi iz domaćeg vaspitanja i društvenu normu koju valja poštovati, pogotovu ako ste nosilac važne i odgovorne funkcije u državi.

Ali kada ne postoji elementarno domaće vaspitanje i minimum ozbiljan odnos prema funkciji koju vršite događa se ono, što se Republici Makedoniji događa već u serijama, da svojim krajnje mizernim ponašanjem, izazivate poniženja na svakom koraku.

Posle ovakvog ponašanja treba reći da nema vode koja bi mogla oprati vaše sramno ponašanje, a lažni spinovi da je neko drugi kriv, a ne da ste vas dvojica lično, Pendarovski - Zaev, krivi za “nivo” odnosa meću dvema državama i narodima. Ni Putinu, ni Pompeu, ni Makronu, daleko važnijim političkim liderima, nije se dogodilo da ne izraze saučešće njihovim kolegama iz Srbije i srpskom narodu povodom upokojenja patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja, a vama kao najbližim susedima, pravoslavcima uostalom, jeste.

Svedoci smo da prethodno rukovodstvo ne samo što se nije dvoumilo da izrazi saučešće, nego je i tadašnji predsednik Ivanov lično prisustvovao sahrani patrijarha Pavla.“

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala