Ruska vakcina „EpiVakKorona“ jednostavna za čuvanje

© Foto : Press-služba Rospotrebnadzora / Uđi u bazu fotografijaVakcina protiv virusa korona Centra "Vektor"
Vakcina protiv virusa korona Centra Vektor - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vakcina protiv virusa korona „EpiVakKorona“ odlikuje se jednostavnim uslovima čuvanja i transporta, saopštila je za Sputnjik pres služba Federalne službe za fitosanitarni nadzor Rusije (Rospotrebnadzor).
U saopštenju se ističe da se vakcina čuva i transportuje na temperaturi od 2 do 8 stepeni Celzijusa.

Vakcina „EpiVakKorona“ ima prilično visoku stabilnost, raspon temperatura koje su optimalne za skladištenje i transport vakcine odgovara onom preporučenom za liofilizovane preparate, precizirala je pres služba.

Rospotrebnadzor takođe je naveo da je prvih pet dobrovoljaca starijih od 60 godina primilo prvu dozu vakcine.

„Dana 21. novembra 2020. prvu dozu vakcine ‘EpiVakKorona’ primilo je prvih pet dobrovoljaca među učesnicima postregistracionog kliničkog ispitivanja u grupi od 150 ljudi starijih od 60 godina“, precizira se u saopštenju.

Ranije je docent na katedri za međunarodno poslovanje Univerziteta u Voriku i stručnjak za farmaceutsku industriju Ajfer Ali izjavio da će vakcina protiv virusa korona koju su razvili britanska farmaceutska kompanija „Astra zeneka“ i istraživači sa Okforda biti dostupnija za stanovništvo zbog jednostavnih uslova skladištenja i transporta.

Podsetimo, u oktobru je predsednik Rusije Vladimir Putin objavio o registraciji druge ruske vakcine protiv virusa korona, koju je razvio Državni Naučni centar „Vektor“, a koja je nazvana „EpiVakKorona“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala