Minsk brine porast broja aviona NATO-a u blizini granica Belorusije

CC BY 2.0 / Flickr / frielp / Bombarder B-52H Stratofortres
Bombarder B-52H Stratofortres - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Belorusije zabrinuto je zbog povećanog intenziteta izviđačkih letova NATO-a u blizini granica Belorusije, izjavio je ministar odbrane Belorusije Viktor Hrenjin televiziji „Belorusija-1“.
„Primećujemo povećan intenzitet izviđačkih aviona. Ove godine su duž naše granice primećeni letovi strateških bombardera B-52 iz kontinentalnog dela Sjedinjenih Američkih Država na minimalnoj udaljenosti do 30 kilometara od naše granice“, napomenuo je ministar odbrane.

Hrenjin je izjavio da u Belorusiji primećuju višestruko povećanje broja i intenziteta mera za borbenu obuku na teritoriji susednih država.

Poljski vojnici u tenku PT-91 Tvardi na vojnim vežbama u Litvaniji - Sputnik Srbija
Tenkovi NATO-a na 15 kilometara od granice Belorusije

„Samo postojanje oružanih snaga, koncepti njihove izgradnje i razvoja, mere za mobilizacijsku gotovost, borbena i operativna obuka, to je već skup mera koje demonstriraju da je država spremna da ih odbije“, rekao je ministar odbrane.  

Tokom proteklih deset godina urađeno je mnogo, stvorene su snage koje mogu brzo i efikasno da reaguju.  

„Jedinice kopnenih, vazduhoplovnih snaga kao i jedinice protivvazduhoplovne odbrane su spremne da izvršavaju zadatke. Obaveštajne, radiotehničke trupe su takođe u pripravnosti. Ovo predstavlja naš odgovor na procese koji se odvijaju na teritoriji susednih država", izjavio je ministar odbrane Belorusija.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala