Ministarstvo odbrane Rusije: Prekid vatre u Karabahu se poštuje

© Sputnik / Aram Nersesяn / Uđi u bazu fotografijaRuski mirovnjaci na kontrolnom punktu u Lačinskom koridoru Nagorno-Karabaha
Ruski mirovnjaci na kontrolnom punktu u Lačinskom koridoru Nagorno-Karabaha - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prekid vatre se poštuje duž cele kontakt linije u Nagorno-Karabahu, rekao je novinarima portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

„Na teritoriji Nagorno-Karabaha nastavlja se izvršavanje zadataka ruskog kontingenta mirovnih snaga. U severnoj i južnoj zoni odgovornosti vrši se 24-časovno nadgledanje situacije i kontrola poštovanja prekida vatre od strane ruskih mirovnih snaga na 23 osmatračnice. Prekid vatre primećuje se duž cele kontakt linije“, precizirao je Konašenkov.

Portparol Ministarstva dodao je da se za poslednja 24 časa u Karabah vratilo 2.334 izbeglice, a ukupno se u svoja prebivališta uz pomoć mirovnih snaga vratilo više od 11 hiljada stanovnika.

Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu. Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom. 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala