Meksiko: Treća faza ispitivanja ruske vakcine po dobijanju dozvole regulatora

© Foto : RFPI i Centr imeni Gamalei / Uđi u bazu fotografijaVakcine protiv kovida
Vakcine protiv kovida - Sputnik Srbija
Pratite nas
Očekuje se da će treća faza kliničkih ispitivanja ruske vakcine „Sputnjik V“ protiv virusa korona biti izvedena u Meksiku čim ruski proizvođači dobiju dozvolu meksičkih regulatornih tela, izjavila je za Sputnjik ambasadorka Meksika u Rusiji Norma Pensado Moreno.

„Pregovori između Ruskog fonda za direktne investicije i meksičkih vlasti vode se redovno. Sada čekamo da Fond dovrši (pripremu) dokumentacije kako bi je mogli predati regulatornim telima. Ako sve bude u redu, moći će da dobiju odobrenje i deo treće faze ispitivanja moglo bi se izvesti u Meksiku uz učešće oko 500 ljudi“, objasnila je ambasadorka.

Istovremeno, Meksiko sarađuje sa drugim proizvođačima vakcina protiv virusa korona, kao što su britanska „Astra zeneka“, američki „Fajzer“ i kineska kompanija „KanSino bajolodžiks“, istakla je Pensadova. Ona je dodala da zemlja takođe podržava sopstveni nacionalni razvoj vakcina.

U septembru su Ruski fond za direktne investicije i farmaceutska kompanija „Landštajner sajentifik“ objavili o postizanju sporazuma o isporuci 32 miliona doza vakcine „Sputnik V“ Meksiku.

Vakcina „Sputnjik V“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. Trenutno su u toku postregistraciona ispitivanja vakcine u kojima učestvuje 40 hiljada dobrovoljaca. Klinička ispitivanja takođe se izvode u Belorusiji, UAE, Indiji i Brazilu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala