„Maša i Medved“ nominovani za najpopularniju dečiju seriju

© Foto : Animaccord (2009)Kadar iz crtanog filma "Maša i medved"
Kadar iz crtanog filma Maša i medved - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska animirana serija „Maša i Medved“ nominovana je za nagradu Global TV Dimend Avards u kategoriji „Najpopularnija dečija serija“. Dobitnici će biti proglašeni u aprilu 2021. godine, saopštila je pres-služba kompanija „Animakord“.

„Nezavisna američka analitička kompanija 'Perot analitiks' objavila je kandidate za godišnju nagradu najpopularnijeg na svetu serijskog sadržaja – 2021 Global TV Dimend Avards, čiji će pobednici biti objavljeni u januaru 2021. godine“, navedeno je u saopštenju.

„Maša i Medved“ je jedini ruski animirani projekat koji je predstavljen na Global TV Dimend Avards. Serija je postala jedan od pet finalista, u koje su ušle uspešne strane serije kao što su: „Patrolne šape“, „Pepa Prase“, „Sunđer Bob Kockalone“ i „Ratovi zvezda: Ratovi klonova“.

Spisak finalista formiran je na osnovu podataka globalne gledanosti serijskih sadržaja od 1. januara 2020. do 31. oktobra. Istovremeno, pobednika ne biraju članovi žirija, već potražnja publike, na osnovu toga kako se TV serija plasira kod gledalaca na više od 100 tržišta širom sveta na svim tipovima medijskih platformi.

Podsetimo, animirana serija „Maša i Medved” je trenutno prevedena na 39 jezika i prikazuje se u više od 150 svetskih zemalja. U leto 2019. godine kompanije „Animakord” je emitovala i četvrtu muzičku sezonu animirane serije „Maša i Medved” pod nazivom „Mašine pesmice”.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala