Kraj jedne epohe – izazov za SPC /video/

Svet sa Sputnjikom
Svet sa Sputnjikom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Za nepunih mesec dana Srpska crkva ostala je, bez dva jerarha savremenog doba. Upokojenjem patrijarha Irineja i mitropolita Amfilohija završava se jedna epoha, a SPC se našao pred izazovom koji, zbog pandemije kovidom, do sada nije imala.

U kakvom sećanju će ostati blaženopočivši patrijarh Irinej? Da li ćemo njegove reči o Kosovu i Metohiji shvatiti kao amanet? Nakon mitropolita Amfilohija, upokojenjem patrijarha Irineja SPC je ostala bez još jednog stuba. Koliki je to ispit za našu crkvu? Da li je otvoreno pitanje pravca kojim će se crkva kretati, kao i budućnosti odnosa sa državom? Kada bi Sabor SPC najranije mogao da počne zasedanje na kojem bi se izabrao novi verski poglavar?

Ovo su samo neka od pitanja za goste današnjeg izdanja emisije "Svet sa Sputnjikom". U studiju su dr Mileta Radojević, direktor Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama i Janja Todorović, pravoslavni publicista. Video vezom uključujemo njegovo preosveštenstvo episkopa budimljansko-nikšićkog gospodina Joanikija i dr Vasilija Vranića paroha srpske crkve u Vašingtonu.

Emisiju uređuje i vodi Nataša Milosavljević.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala