Incident u Karabahu: U eksploziji mine ranjen ruski mirovnjak

© RIA NovostiRuski saperi u Karabahu
Ruski saperi u Karabahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Oficir ruskog kontingenta mirovnih snaga ranjen je kada je eksplodirala mina u Nagorno Karabahu, dok je azerbejdžanski vojnik poginuo, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako se navodi, incident se desio kada je zajednička grupa za razmenu tela poginulih vojnika, koju čine ruski mirovnjaci, predstavnici vojske Azerbejdžana, Ministarstva za vanredne situacije Nagorno Karabaha i Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, tražila poginule u Terterskom regionu Karabaha.

U području Madagiza je eksplodirala mina. Tom prilikom ranjen je oficir ruskog kontingenta mirovnih snaga, dok je jedan oficir azerbejdžanske vojske poginuo. Četiri pripadnika Ministarstva za vanredne situacije Nagorno Karabaha su povređena.

„Ruski vojnik je prebačen u bolnicu u Baku, gde mu je pružena medicinska pomoć. Nije u životnoj opasnosti“, navodi se u saopštenju ruske vojske.

Kako se navodi, zajednička grupa je formirana na inicijativu komande ruskih mirovnih snaga radi traganja za poginulima tokom konflikta. Ona već nedelju dana efikasno radi.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala