Bliski susret na tri metra: Avion se zamalo sudario sa nepoznatim letećim objektom

© Sputnik / Vladimir Sergeev / Uđi u bazu fotografijaPutnički avion
Putnički avion - Sputnik Srbija
Pratite nas
Putnički avion „boing 737“ zamalo se sudario sa nepoznatim letećim objektom dok se spremao za sletanje na aerodrom u Velikoj Britaniji. Bliski susret dogodio se na samo tri metra udaljenosti i sudar i prava tragedija izbegnuti su samo srećom.

Izveštaj o incidentu koji se dogodio 1. septembra objavljen je tek sada i navodi da je strašna nesreća izbegnuta iznad aerodroma Lids-Bredford.

Kako stoji u izveštaju, „nepoznati osvetljeni objekat približio se avionu na udaljenost od tri metra dok se spremao da sleti“.

Avion - Sputnik Srbija
Američka policija traži letećeg čoveka: Piloti ga videli na 900 metara visine /video/

Incident  najviše kategorije potvrdio je i britanski Erproks bord, agencija koja se bavi bliskim susretima u vazduhu.

„Pilot i kopilot aviona odjednom su videli sjajno svetlo i objekat koji se kretao ka avionu, gotovo direktno, blago iznad i levo. Objekat se pojavio bez upozorenja i nije bilo vremena za reagovanje“, navodi se u izveštaju, prenosi RT.

Policijski helikopter je primetio leteće lampione u blizini, ali, kako stoji u izveštaju, „piloti aviona ne veruju da su videli lampione“.

Istraživači koji su ispitivali događaj navode u izveštaju kako je „definitivno postojala opasnost od sudara“., ali je srećom katastrofa izbegnuta.

Sličan događaj odigrao se samo tri dana ranije, kada se dron približio na samo jedan metar „erbasu A320“ sa 186 putnika, na visini od oko 2,4 kilometra iznad aerodroma u Mančesteru. To je 20 puta veća visina nego što je dozvoljena za dronove.

Agencija Erproks bord navela je kako je u poslednjih pet godina zabeleženo oko 400 sličnih incidenata.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala