Ruske snage dopremile tehniku u zonu mirovne operacije u Karabahu /video/

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaRuski mirovnjaci prate azerbejdžanski vojni konvoj u Nagorno-Karabahuы
Ruski mirovnjaci prate azerbejdžanski vojni konvoj u Nagorno-Karabahuы - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vojno-transportni avion Il-76 ruskih vazduhoplovnih snaga dostavio je u Jerevan vojne inženjere tehniku i opremu za mirovnu misiju u Nagorno-Karabahu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„Avion Il-76 Vojno-transportne avijacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije poleteo je sa aerodroma Čkalovski kako bi dostavio grupu vojnika inženjerijskih trupa Oružanih snaga Rusije, kao i inženjersku tehniku i opremu za pružanje pomoći u raščišćavanju javnih puteva i društvene infrastrukture u oblastima mirovne operacije“, navodi se u saopštenju.

Avionom su dopremljeni i buldozer i teška terenska vozila za isporuku uređaja za opremanje osmatračnica u zoni mirovnih operacija.

Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu. Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom. 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala