Napravljen antibakterijski mobilni: Meri temperaturu, pere se sapunom i izbeljivačem /foto, video/

© Foto : Jutjub/Cat PhonesMobilni otporan na vodu
Mobilni otporan na vodu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prvi antibakterijski telefon na svetu koji zaustavlja širenje klica napravljen je u kompaniji "Bullitt" sa sedištem u Ridingu.

Telefon je dobio ime "Cat S42", i kako proizvođači tvrde, napravljen je tako da bude „čvrst, izdržljiv i upotrebljiv na više frontova“.

Trenutno se može kupiti za 229 funti, ali modeli opremljeni dodatnom antimikrobnom tehnologijom „biomaster“ neće biti dostupni do početka 2021. godine. 

U kompaniji se nadaju da će tu tehnologiju primeniti na druge modele telefona sledeće godine, uključujući osnovne modele, one sa termovizijskom tehnologijom, ultratanke modele...

​Telefon koji će imati antibakterijski sistem, „boriće“ se protiv širenja bakterija zahvaljujući srebrnim jonima ugrađenim u materijale od kojih je sačinjen.

Iako takvi joni aktivno ne neutrališu bakterije ili viruse, uključujući i koronavirus, oni zaustavljaju širenje i umnožavanje patogena, tvrde oni koji su pokrenuli „biomaster“.

Zaustavljanjem razmnožavanja mikroba, njihov broj se prirodno smanjuje. U kompaniji "Bullitt" kažu da njihov novi telefon može da smanji koncentraciju bakterija za 80 odsto u roku od 15 minuta i 99,9 procenata u roku od 24 sata.

Proizvođači dodaju da je uređaj potpuno vodootporan i da ga treba redovno prati sapunom i vodom, sredstvima za dezinfekciju, pa čak i izbeljivačima da bi bio čist.

„Ovo je od vitalnog značaja za one među našim kupcima koji rade u okviru zdravstvene ili socijalne zaštite i one koji za svoj posao posećuju više lokacija“, rekao je Piter Kaningem, potpredsednik kompanije.

Termo-skeniranje 

U toku pandemije koronavirusa, brojni su saveti o pranju ruku i dezinfekciji predmeta koje svakodnevno koristimo.

Profesor Piter Hal sa Univerziteta u Vaterlou, smatra da telefone treba čistiti dva puta dnevno, kako bi se sprečio dalji prenos virusa.

Alkoholne maramice su najpogodnije za ubijanje virusa, a „Epl“ preporučuje upotrebu krpe od mikrovlakana i sapunice.

Osim što je vodootporan, novi telefon kompanije "Bullitt" je tokom ispitivanja izdržljivosti više puta je bačen na čelik sa visine 1,8 metara.

Kućište od od neprobojnog stakla i nerđajućeg čelika nije oštećeno, a posle testova, na njemu nisu bili primetni tragovi prljavštine koja se zadržala.

Proizvođači telefona kažu da bi se opcija termičkog skeniranja koja će biti opcija u vidu aplikacije kod novog modela mobilnog telefona, takođe mogle koristiti za merenje temperature među zaposlenima, što je sve češća praksa u kolektivima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala