Ekspeditivno do Vrhovnog suda: Trampov tim pokrenuo postupak ubrzane žalbe za Pensilvaniju

© REUTERS / CARLOS BARRIAŠef osoblja Bele kuće Mark Medovs pozdravlja pristalice predsednika SAD Donalda Trampa tokom predizbornog skupa na regionalnom aerodromu u Pensilvaniji, SAD, 31. oktobra 2020.
Šef osoblja Bele kuće Mark Medovs pozdravlja pristalice predsednika SAD Donalda Trampa tokom predizbornog skupa na regionalnom aerodromu u Pensilvaniji, SAD, 31. oktobra 2020. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Trampova kampanja zatražila je postupak „ubrzane žalbe“ nakon odbacivanja tužbe u Pensilvaniji, kojom su zahtevali da se poništi više miliona glasova pristiglih poštom.

„Ispostavlja se da nam današnja odluka pomaže u našoj strategiji da ekspeditivno stignemo do Vrhovnog suda SAD“, navodi se u izjavi Trampovog advokata Rudija Đulijanija i više pravne pravne savetnice Trampove kampanje Džene Elis. „Tražićemo ubrzanu žalbu Trećem krugu. Postoji toliko dokaza da su demokrate u Pensilvaniji eliminisale našu priliku da pozovemo 50 svedoka, kao i druge dokaze koji ukazuju da su nadležni otvoreno ignorisali zakon Pensilvanije uskraćujući nezavisnu reviziju.“

Đulijani i Elisova dalje tvrde da je ovo „samo produžetak cenzure velike tehnologije, velikih medija i korumpiranih demokrata zbog činjenica koje američka javnost treba da zna". Trampovi advokati takođe su izrazili razočaranje zbog nedostatka mogućnosti da „iznesu svoje dokaze“ na ročištu.

Trampova tužba u Pensilvaniji odbačena ranije tokom dana Federalni sud u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji odbacio je tužbu kojom je tim predsedničke kampanje Donalda Trampa zahtevao da se poništi više miliona glasova stiglih putem pošte na predsedničkim izborima. „Pred ovaj sud su izneti napeti pravni argumenti bez osnova, kao i spekulativne optužbe, nerazjašnjene u operativnoj žalbi i nepotkrepljene dokazima. U Sjedinjenim Američkim Državama to ne može obespraviti jednog glasača, a kamoli sve glasače njene šeste najnaseljenije države“, rekao je sudija Metju Bren tokom presude.

Pročitajte i:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala