MSP Kosova saopštilo: Poseta Vučića uvreda za Kosovo, svaki put će dobiti isti odgovor

© AP Photo / Visar KryeziuPristalice političke stranke Samoopredeljenje
Pristalice političke stranke Samoopredeljenje - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore oglasilo se saopštenjem u kome se navodi da je svaki zahtev predsednika Srbije Aleksandra Vučića da poseti Kosovo uvreda i da će svaki put dobiti isti odgovor.

"Zahtev Vučića, Vulina, Đurića i Petkovića da posete Kosovo, u vreme kada se Kosovo suočava sa ponovnim otvaranjem rana i velikom boli zbog nestalih osoba, i otkrića masovne grobnice Albanaca ubijenih i masakriranih u ratu, pre 21 godinu, je pre uvreda nego provokacija", rekla je ministarka spoljnih poslova Meljiza Haradinaj Stubla, navodi se u saopštenju.

Kako je dodala "svaki zahtev Srbije u ovim okolnostima uvek će dobiti isti odgovor".

Haradinaj Stubla je saopštila i da je njena poseta Srbiji, koja je bila najavljena, odložena za "neko drugo vreme", prenosi Kosovo onlajn.

"Kako su kosovske institucije angažovane na razjašnjavanju sudbine nestalih, već prihvatile poziv za učešće u nastavku iskopavanja u masovnoj grobnici u Kiževaku u Srbiji i biće tamo sledeće nedelje, najavljena poseta ministra spoljnih poslova i dijaspore Meljize Haradinaj Stuble, odložena je za neko drugo vreme", navodi se u saopštenju Ministarstva.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala