Tramp objavio dva dokaza kako se menjao rezultat na izborima

© AP Photo / Alex BrandonPredsednik SAD Donald Tramp
Predsednik SAD Donald  Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp objavio je dva dokaza koja će njegov pravni tim koristiti u sudskim procesima kako bi dokazao izborne neregularnosti na američkim izborima. Radi se o dva grafikona kako se menjao rezultat na izborima i kako je Džo Bajden prestigao Trampa u pojedinim državama gde aktuelni predsednik osporava zakonitost izbora.

Tramp je na svom Tviter nalogu objavio grafikone čiji je autor analitičar podataka Džastin Hart. On je napisao da će ih koristiti na sudu i ponovio da su „izbori bili prevara“, zahvalivši se Hartu.

Na jednom grafikonu, za koji Hart navodi da je napravljen na osnovu podataka „Njujork tajmsa“, vidi se kako je u Mičigenu Tramp u početku vodio sa 55 odsto osvojenih glasova. Trampova prednost nad demokratskim protivkandidatom lagano je padala, ali je onda, u 6.30 sati jutro posle izborne noći, dodato 149.000 novih glasova, do kojih je 96 odsto pripalo Bajdenu, koji je tako prešao u vođstvo.

​Prethodno je Tramp objavio sličan grafikon za Viskonsin. I njegov autor je Džastin Hart, a takođe tvrdi da je zasnovan na podacima „Njujork tajmsa“ i pokazuje sličan fenomen.

Prema ovom grafikonu, Tramp je tokom cele izborne noći vodio, sa oko 50,9 odsto osvojenih glasova. Međutim, nešto pre četiri sata ujutro, Bajdenu je uračunato 143.379 glasova, što ga je izjednačilo sa Trampom.

​Američki mediji proglasili su Bajdena pobednikom i u Mičigenu i u Viskonsinu, koji zajedno donose 26 elektorskih glasova, od 270, koliko je potrebno da bi kandidat postao predsednik. Prema njihovim projekcijama, razlika u korist Bajdena u Viskonsinu je malo više od 20.000 glasova, a u Mičigenu nešto preko 149.000 glasova. Osim toga, američki mediji objavili su projekcije po kojima je Bajden pobedio na izborima.

Tviter je ove Trampove objave označio kao „tvrdnje o izbornoj krađi koje su dovedene u pitanje“.

Takođe, verodostojnost Hartovih podataka do sada niko nije potvrdio.


Predsedničkim izborima u Americi bavila se i naša emisija Novi Sputnjik poredak

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala