Pod pratnjom ruskih mirovnjaka: Za dan u Nagorno-Karabah vraćeno više od 1.900 izbeglica

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaIzbeglice se vraćaju u Nagorno-Karabah
Izbeglice se vraćaju u Nagorno-Karabah - Sputnik Srbija
Pratite nas
Iz Jermenije u Nagorno-Karabah za dan se vratilo više od 1,9 hiljada izbeglica, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

„Ruski mirovnjaci su 20. novembra 2020. godine sproveli još jedan konvoj autobusa i privatnih vozila sa izbeglicama u Nagorno-Karabah sa teritorije Jermenije. 23 autobusa i 250 privatnih vozila stiglo je iz Jerevana na glavni trg grada Stepanakerta u pratnji patrola mirovnog kontigenta i vojne policije Rusije. Za dan se svojim kućama vratilo više od 1.900 ljudi“, navodi se u saopštenju.

Ističe se da je osiguravanje bezbednosti povratka izbeglica i kretanja civila koji su se vraćali svojim kućama preko kontakt-linije organizovano pod rukovodstvom ruskog Međuresornog centra za humanitarno reagovanje,

Od 14. novembra u Stepanakert se vratilo oko 6.000 izbeglica, koje su ranije napustile svoje domove zbog vojnog sukoba u Nagorno-Karabahu.

Rusko Ministarstvo odbrane ranije je pristupilo formiranju Međuresornog centra za humanitarno reagovanje u Stepanakertu.

Podsetimo, lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala