Patrijarh rado dolazio u Crnu Goru, a ona s ljubavlju pevala: Blagosloven koji dolazi u ime Gospodnje

© Tanjug / Tanja ValičMitropolit Amfilohije i patrijarh Irinej
Mitropolit Amfilohije i patrijarh Irinej - Sputnik Srbija
Pratite nas
Patrijarh srpski Irinej rado je dolazio u Crnu Goru, a ona mu je s ljubavlju pevala - Blagosloven koji dolazi u ime Gospodnje, objavila je Mitropolija crnogorsko-primorska povodom upokojenja srpskog patrijarha.

Patrijarh Irinej nakon što je 22. januara 2010. godine izabran za 45. poglavara SPC, petnaest puta je posetio Crnu Goru.

Rado je dolazio u Crnu Goru i o tome je sam svedočio: „Ovde deluje blagodat Božja, milost Božja! Ovde narod svojim jezikom hvali Gospoda, jezikom svoje duše i srca. Nedostaje reč da se zahvalim i izrazim ono što osećam. Dolazio sam na mnoga mesta, kod nas i van, ovoliki i ovakav narod ja nisam susreo. Ovaj skup najbolje govori šta je Crna Gora, ona je bila i ostala ono što je bila kroz vekove. Hvala Bogu što je tako!“

Poslednji put je bio u Crnoj Gori 1. novembra 2020. godine na sahrani zemnih ostataka mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija u Podgorici.

To je ujedno bilo i njegovo poslednje pojavljivanje u javnosti. Ubrzo nagon toga, 4. novembra, hospitalizovan je u Vojnoj kovid bolnici „Karaburma“ u Beogradu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala