Najnovije rusko amfibijsko vozilo „Rakuška“ na delu /video/

© Sputnik / Vadim SavitskiiOklopni transporter BTR-MDM „Rakuška"
Oklopni transporter BTR-MDM „Rakuška - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedinice protivvazduhoplovne (PVO) Tuljske gardijske vazdušno-desantne vojske izvele su vežbe u blizini Naro-Fominska. Na obukama su koristili najnovije izviđačko i PVO oklopno vozilo BTR-MRU-D, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„Glavni akcenat tokom vežbi bio je praktičan rad na najnovijim sistemima izviđanja i nadzora vazdušnih objekata u cilju organizovanja visokokvalitetne protivvazduhoplovne odbrane trupa tokom marša i likvidacija aviona na malim visinama“, navodi se u saopštenju.

Najnovije borbeno vozilo za izviđanje i kontrolu PVO BTR-MRU-D, napravljeno je na bazi BTR-MDM „Rakuška“, omogućava otkrivanje vazdušnog napada u kratkom roku.

BTR-MDM „Rakuška-M“ je višenamenski amfibijski modernizovani oklopni transporter. Projektovan da poveća mobilnost desantnih snaga i njihov brzi prelazak na željeno područje. Oklopni transporter se koristi i u vodi i na neravnim terenima.

Vozilo na putu može da razvije brzinu do 70 kilometara na sat i preveze 13 vojnika na udaljenost od 500 kilometara bez dodatnog punjenja rezervoara. „Rakuška“ je odlična za isporuku municije, rezervnih delova za vojnu opremu i goriva.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala