Džordžija potvrdila - Bajden pobedio

© Sputnik / Юki Ivamura / Uđi u bazu fotografijaAmerički predsednički izbori
Američki predsednički izbori - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američka država Džordžija potvrdila je posle ručnog prebrojavanja glasova izborne rezultate po kojima je Džo Bajden pobedio u toj državi.

„Kancelarija državnog sekretara Džordžije potvrdila je rezultate izbora od 3. novembra. Svih 159 okruga dostavili su ukupne rezultate izbora“, navedeno je u saopštenju kancelarije državnog sekretara Breda Rafenspergera.

Prema tim rezultatima, Džo Bajden je osvojio 2,474, 507 glasova, a Donald Tramp 2,461,837.

Rafensperger, koji je republikanac, ranije je rekao kako nakon ručnog prebrojavanja glasova u Džordžiji predsednik Donald Tramp nije uspeo da osvoji elektorske glasove.

Međutim, kasnije je iz njegove kancelarije stigla korekcija te izjave, u kojoj se navodi kako rezultati još nisu sertifikovani, preneo je „Vašington post“.

„Kao i svi republikanci, razočaran sam, naš kandidat nije osvojio elektorske glasove u Džordžiji. Moj moto je da brojevi ne lažu. Kao državni sekretar, verujem da su brojevi koje smo danas izneli tačni“, rekao je Rafensperger ranije.

Prema projekcijama rezultata, razlika između dva kandidata, Donalda Trampa i Džoa Bajdena, je veoma mala, pa su zbog toga glasovi ponovo ručno prebrojavani, dok su mediji pripisali pobedu Bajdenu.

Na potvrđivanje rezultata reagovao je i Tramp na svom Tviteru.

​On tvrdi da guverner Džordžije i državni sekretar nisu dozvolili njegovom timu da proveri potpise na kovertama kojima su glasovi stigli poštom, "čime bi bilo otkriveno na hiljade nezakonitih glasačkih listića". 

 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala