I umetnost u odbrani: FAF u bioskopima, Pipi Duga Čarapa na Jutjubu, Kravcev pred publikom 

Orbita kulture
Orbita kulture - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odluku o održavanju Festivala autorskog filma koji počinje 27. novembra, u terminima prilagođenim merama protiv pandemije,  organizatori nazivaju „odbranom bioskopa i umetnosti, kao i svega onoga za šta se Festival autorskog filma bori već 26 godina“.

O raznovrsnom i kvalitetnom programu ovogodišnjeg festivala razgovaramo s umetničkim direktorom FAF-a Srđanom Vučinićem.

Kako se slika svet čiste emocije i ljudske duše, i šta sve znači plava boja – otkriva Mihailo Miša Kravcev, slikar čija je izložba „Kravcev u plavom“ nedavno otvorena u Centru lepih umetnosti „Gvarnerijus“

Čuvena crvenokosa, pegava junakinja švedske književnice Astrid Lindgren – Pipi Duga Čarapa, prvi put se pred čitaocima našla pre 75 godina. Od tada do danas ova devojčica ne prestaje da osvaja mlade čitaoce. Šta je donelo slavu Pipi Dugoj Čarapi, na koji je način priča o njoj uticala na književnost za decu, u čemu je njena neprolazna vrednost  - otkriva nam Jasminka Petrović, pisac za decu i mlade, autorka serijala o Pipi Dugoj Čarapi na Jutjub kanalu.

Kako je krvavo stečena sloboda Namibije i njenih tek tri decenije duga sloboda inspirisala umetnike da se zapitaju šta danas znači kultura sećanja znači danas, za Sputnjik otkriva Ana Knežević kustoskinja izložbe „Reflect – Namibija 30 godina nakon oslobođenja“, nedavno otvorene u Muzeu afričke umetnosti.

Naš gost je i pisac Miroslav Toholj, čiji je književni portret nedavno predstavljen u zborniku Savremena srpska proza.

Orbita kulture: Srđan Vučinić, Mihailo Kravcev, Jasminka Petrović, Ana Knežević, Miroslav Toholj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala