Zvanično saopštenje SPC: Lažno izveštavanje krajnje nemoralno, pomolimo se za zdravlje patrijarha

© Sputnik / Stefan ĐurićPatrijarh Irinej u hramu Svetog Save
Patrijarh Irinej u hramu Svetog Save - Sputnik Srbija
Pratite nas
Povodom lažnih vesti o navodnom upokojenju patrijarha srpskog Irineja, SPC je obavestila javnost da je, prema zvaničnom izveštaju konzilijuma lekara koji se stara o zdravlju patrijarha, njegovo stanje neizmenjeno te da smatraju neodgovornim i nemoralnim lažno izveštavanje.

„Smatramo krajnje neodgovornim i nemoralnim ovakvo lažno izveštavanje i svesno obmanjivanje i uznemiravanje celokupne javnosti, čak i od strane pojedinih crkvenih ličnosti, kao i nekih medija kojima se do sada moglo koliko-toliko verovati“, navedeno je u saopštenju SPC.

Pozvali su sve da se pomole za zdravlje patrijarha i da se o njegovom zdravstvenom stanju informišu iz zvaničnih saopštenja Konzilijuma lekara i na zvaničnoj internet-stranici Informativne službe Srpske pravoslavne crkve.   

„Stalni konzilijum lekara uz prisustvo lekara iz Ruske Federacije pregledom njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Irineja, uvidom u laboratorijske analize učinjene u toku prepodneva, zaključio je da je jutrošnje pogoršanje posledica kovida 19 i da je zdravstveno stanje njegove svetosti patrijarha srpskog gospodina Irineja kompleksno, ali stabilno. O zdravstvenom stanju njegove svetosti javnost će biti i nadalje izveštavana“, objavljeno je na zvaničnom sajtu.     

Iz SPC je jutros saopšteno da je opšteg stanja patrijarha srpskog pogoršano, posle čega su pojedini mediji objavili da je srpski patrijarh Irinej preminuo.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala